Over ons

Kwekerij De Schüllhorn is een familiebedrijf dat zich, met veel passie en vakkennis van inmiddels 3 generaties De Goede, specialiseert in het duurzaam telen van bijzondere bloembollen (ook wel ‘bijgoed’, ‘verwilderingsbollen’ en ‘vaste bollen’). Het bedrijf onderscheidt zich van andere bedrijven door een uniek en kwalitatief hoog assortiment op de markt te brengen.

Onze bijzondere bloembollen worden geleverd aan o.a. broei-, export-, handels- en postorderbedrijven (zowel in binnen- als in buitenland). Sinds 1 maart 2010 kunnen ook consumenten rechtstreeks bij onze kwekerij kopen via de webshop www.bulbs-bollen.nl.

De Schüllhorn is de naam die aan de boerenplaats is gegeven waarop het bedrijf zich bevindt. De G op de achtergrond van het logo staat voor familienaam ‘De Goede’ en Miscellaneous Bulbs is de Engelse vertaling van bijzondere bloembollen.

Een wereldwijd netwerk, dat is opgebouwd vanaf 1983, zorgt voor regelmatige aanvoer van nieuw bij(zonder)goed. De variatie in bolgewassen die het reizen heeft opgeleverd is groot. Het selecteren in al die gewassen betekent kijken naar zeer veel eigenschappen: groei, vermeerdering, bloeiduur, ziektegevoeligheid, vermeerderingssnelheid, maar ook geschiktheid voor de tuin of de broeierij op pot. Van de tientallen nieuwigheden die we binnenkrijgen blijven er maar een paar over die goed genoeg zijn. Eén eigenschap moet elke introductie bezitten, vinden wij: “Het moet iets toevoegen aan het bestaande sortiment.”

Duurzaamheid speelt een grote rol binnen ons bedrijf en wij richten ons op een eerlijk product dat geteeld is met respect voor mens en milieu. Per 1 januari 2020 zijn alle onze bloembollen MPS A+ (910147) gecertificeerd.

De kwekerij bevindt zich in Anna Paulowna (Noord Holland), gelegen in het grootste aaneengesloten bloembollengebied ter wereld.


Reacties zijn gesloten.