Een nieuw seizoen

Het nieuwe seizoen is reeds begonnen. Beetje bij beetje komt er kleur op de bloembollenvelden. Gedurende zo’n 20 weken steken om beurten de bloembollen hun neusjes boven de grond. Voor ons breekt de tijd aan van beregenen (in droge tijden d.m.v. vaste en mobiele beregening) en nalopen maar ook zeker een tijd van genieten! Ieder jaar weer een prachtig seizoen!

In de kas kleurt het, in april, voor het grootste gedeelte roze door de prachtige bloemen van diverse soorten Pleione. Ook volgen we hier nauwkeurig het opkomen van het geplante weefselkweek, zaad, geparteerde en ingesneden bollen. Naast bol- en knolvermeerdering zijn dit nog andere manieren van vermeerdering die wij op onze kwekerij toepassen.

Het laatste plantgoed, dat in het voorjaar geplant moet worden, is inmiddels geplant.

Tip voor deze tijd van het jaar: Verwilderingsbollen halen hun kracht voor de herbloei en vermeerdering uit het afstervende loof. Knip dit na de bloei niet af.

Muscari Peppermint® flowering at the field

Muscari Peppermint® flowering at the field

Dit bericht is geplaatst in Diversen, Kwekerij. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.